Skip to content
info@percekalatt.hu | +36 20 971 22 32
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Kategória szűrő
Család
Egészség
Hasznos
Házunk
Kertünk
Konyha
Kultúra
Vállalkozás

Továbbiak...

Percekalatt.hu
Primary Navigation Menu
Menu
  • Főoldal
  • Család
  • Egészség
  • Házunk
  • Kertünk
  • Kultúra
  • Konyha
  • Vállalkozás
  • Hasznos

Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon

Dátum: 2019-12-05
Kategória: Konyha
Címkék: egyszerűen főzni, húsétel, sütés

Azért jó, mert szilveszter estéjén elég csak bedugni a sütőbe, akkor már sokat nem kell babrálni vele, és ha valaki el tud tekinteni a krumplipürétől, akkor már végképp semmi dolga nincs a vacsorával. (Én nagyra becsülöm hozzá a krumplit, úgyhogy mi szoktunk főzni mellé.)

Végy egy malackarajt! Lényeg, hogy csontos legyen, egybe legyen, friss legyen. Ki lehet csontozni, de akkor is egyben kell hagyni.

A malac  bőrét bevagdossuk, és 24 órával a sütés előtt előkészítjük. Sózzuk,  borsozzuk, fokhagymával jól megtűzdeljük.
A tűzdelés arról szól, hogy helyes késsel lyukakat fúrunk a húsba, és a fokhagyma darabokat jó mélyre bedugdossuk ezekbe a lyukakba. Olyan nincs, hogy elfokhagymázzuk a húst, ellenben ha kevés benne a fokhagyma, akkor nem lesz nagyon ízes.

A borsozást én több színű, frissen őrölt borssal csinálom, ettől szép is lesz majd a sült, nemcsak finom. Néhány babérlevelet is teszek mellé. Jól le szoktam olajozni olivaolajjal a kis sertést, még a kivágott csontokat is.

24 óráig állnia kell, ekkor veszi be jól a sót és az ízeket, az olaj pedig állítólag puhítja.

Római tálba savanyúkáposztát rakunk, erre fogjuk majd ráfektetni a malachúst. Nagyon finom, ha ilyenkor még almadarabokat is rakunk köré.

Először fedő alatt sütjük, amikor pedig puha (kb. 1 óra múlva, de ez a malac méretétől is függ), akkor a fedőt levéve, forgatva és a szafttal időnként locsolgatva pirosra sütjük.

Ilyen lesz:

Egyik évben ezt a malacsültet vidéki barátaimnál készítettük el. Jól be is lakmároztunk belőle este 10 körül, majd elmentünk a szomszédba, ahol egy nagy társaság már dél óta szabad tűzön sütögetett egy egész malacot. Éjfél körül nem bírták tovább, levették a malacot a tűzről, de az még félig nyers volt. Végül a lenyeszetelt malacdarabokat a villanysütőben próbálták ehetőre sütni, de annak se íze, se bűze nem volt. Mert mitől
lett volna? Egy olyan nagy darab húst nem tudnak a fűszerek jól átitatni, az meg édeskevés volt szegény jószágnak, hogy a nyársat forgatók minden tizedik sörkortyot rálöttyintettek, nem a torkukba…

Úgyhogy visszafogottabb családi szilveszterezőknek ajánlom inkább az egyben sült malackarajt… Jobban járnak vele…

Megosztás:

  • Tweet

Related

2019-12-05

Címkefelhő

anyatej arany baba befektetés bútorkészítés házilag bútor méretre csináld magad bútor duguláselhárítás egyedi bútor egyszerűen főzni egészség fejés fog fogászat főzés Google gyerek gyereknevelés gyümölcs hirdetés honlap honlapkészítés házilag háztartás hús kert kertészkedés konyhabútor korpusz lapszabászat marketing mellszívó méregtelenítés panelkonyha recept reklám rezsi seo szobatisztaság sütés takarítás vállalkozás webáruház ötlet üzlet

Honlapszövegírás, minőségi linkek

A Percek Alatt honlap rövid, lényegretörő cikkek gyűjteménye. Amennyiben szeretne Ön is cikket megjelentetni ezen a honlapon, értékes rámutató linket szeretne saját honlapjára, vagy egyszerűen csak szüksége van olyan szövegíróra, aki hasonló szövegekkel felpörgeti az Ön honlapjának a tartalmát, keressen minket! info@sikermarketing.hu

Legutóbbi cikkek

  • Mi az a spam hívás?
  • A legegyszerűbb muffin: meggyes kókuszos
  • Tejberizs főzés egyszerűen – gyümölcsrizs házilag
  • Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés?
  • Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Jogi nyilatkozat

Készítette: sikermarketing.hu a Dispatch Wordpress sablon felhasználásával. | © percekalatt.hu 2011 - 2022