egyszerűen főzni

meggyes kókuszos muffin

A legegyszerűbb muffin: meggyes kókuszos

Miért ez a legegyszerűbb muffin? Mert étolaj, és nem margarin van benne, ami hidegen nem lenne elkeverhető. Mert a mérleget se kell elővenni, csak egy mérőkancsót. Hozzávalók (alaprecept): 1 egész tojás 300 ml liszt 150 ml cukor 1 vaníliás cukor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 mokkáskanál sütőpor 2 dl tej A fenti alapanyagokat robotgéppel összekeverjük, majd […]

A legegyszerűbb muffin: meggyes kókuszos Read More »

Tejberizs főzés egyszerűen – gyümölcsrizs házilag

Szent meggyőződésem, hogy a legegyszerűbb ételeket lehet a legjobban elrontani, mert senki sem fordít rá nagyobb energiát, hogy elmagyarázza, mitől lesz tuti például a tejberizs. A boltokban méregdrágán kaphatók a csokis, fahéjas és lekváros gyümölcsrizsek – ezek is simán és olcsón megoldhatók házilag. Tejberizs A tejberizs főzésének szerény véleményem szerint két titka van: 1. a

Tejberizs főzés egyszerűen – gyümölcsrizs házilag Read More »

Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon

Azért jó, mert szilveszter estéjén elég csak bedugni a sütőbe, akkor már sokat nem kell babrálni vele, és ha valaki el tud tekinteni a krumplipürétől, akkor már végképp semmi dolga nincs a vacsorával. (Én nagyra becsülöm hozzá a krumplit, úgyhogy mi szoktunk főzni mellé.) Végy egy malackarajt! Lényeg, hogy csontos legyen, egybe legyen, friss legyen.

Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon Read More »

Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint

Az úgy volt, hogy kaptam fémdobozos Danish Butter Cookies-t, egyszerűbb nevén csak vajas kekszet. A keksz finom volt, elfogyott, a doboz megmaradt, a dobozon a fotók pedig kellették magukat. Úgyhogy nekiálltam vajas keksz receptet keresni. Íme a csodaszép végeredmény: A recept a következő: 10 dkg cukor 20 dkg vaj vagy margarin 30 dkg liszt 1

Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint Read More »

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból!

A rizst kimérjük egy bögrében. 2 személynek köretként kb. fél bögre rizzsel számolhatunk. A rizst átválogatjuk, aszerint, hogy mennyire van esély a kis kavicsokra. 3-szor gyorsan átmossuk, nem áztatjuk! Jól leöntjük róla a vizet. Ha tökéletesen ki tud száradni (mert mondjuk rátesszük a radiátorra, vagy kitesszük a napra), akkor a legtökéletesebb! Hiába mondogatják sokan, hogy

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból! Read More »