Skip to content
info@percekalatt.hu | +36 20 971 22 32
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Kategória szűrő
Család
Egészség
Hasznos
Házunk
Kertünk
Konyha
Kultúra
Vállalkozás

Továbbiak...

Percekalatt.hu
Primary Navigation Menu
Menu
  • Főoldal
  • Család
  • Egészség
  • Házunk
  • Kertünk
  • Kultúra
  • Konyha
  • Vállalkozás
  • Hasznos

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból!

Dátum: 2019-11-11
Kategória: Konyha
Címkék: egyszerűen főzni, főzés, recept, rizs

A rizst kimérjük egy bögrében. 2 személynek köretként kb. fél bögre rizzsel számolhatunk. A rizst átválogatjuk, aszerint, hogy mennyire van esély a kis kavicsokra.

3-szor gyorsan átmossuk, nem áztatjuk! Jól leöntjük róla a vizet. Ha tökéletesen ki tud száradni (mert mondjuk rátesszük a radiátorra, vagy kitesszük a napra), akkor a legtökéletesebb! Hiába mondogatják sokan, hogy ettől lesz ragacsos, mert NEM.

Fél bögre rizshez kb. 1 evőkanálnyi olajjal számoljunk: ennyit tegyünk egy jénai tál aljába.

Az olajat kezdjük el melegíteni, tegyünk 2-3 szem rizst az olajba, hogy lássuk, mikor lesz elég meleg. Ha már sistereg, akkor ráöntjük a többi rizst, és keverés mellett elkezdjük pirítani.

A rizs először kicsit letapad, de utána elkezd matt fehérré válni. Amikor már helyenként megjelenik a rizsszemeken a nagyon halvány zsemleszín, akkor már egészen biztosan eléggé megpirult.

A rizs mennyiségének duplája mennyiségű forró vízzel felöntjük. Vagyis a fél bögre rizst egy bögre forróvízzel. Ez a rizsfőzés legkritikusabb pontja, ugyanis a hőálló jénai itt szokott robbanni. Akinél már robbant – és nálam már igen – az vastag aljú lábosban is csinálhatja, lényeg a vastag alj, hogy tartsa a hőt.

Sót, őrölt borsot és apróra vágott petrezselmyet teszünk bele, és megvárjuk, hogy felforrjon. Akkor lecsökkentjük a gázt, és rátesszük a fedőt.

Fedő alatt keverés nélkül alacsony fokozaton 7 percig főzzük, majd lezárjuk, és még 10 percig békén hagyjuk. Ekkor szívja ugyanis magába a maradék vizet.

Ezt az egészet így meg lehet csinálni kb. 30 perc alatt, és nem lesz zacskó íze.

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kapcsolódó bejegyzések

2019-11-11

Címkefelhő

anyatej arany baba befektetés bútorkészítés házilag bútor méretre csináld magad bútor duguláselhárítás egyedi bútor egyszerűen főzni egészség fejés fog fogászat főzés Google gyerek gyereknevelés gyümölcs hirdetés honlap honlapkészítés házilag háztartás hús kert kertészkedés konyhabútor korpusz lapszabászat marketing mellszívó méregtelenítés panelkonyha recept reklám rezsi seo szobatisztaság sütés takarítás vállalkozás webáruház ötlet üzlet

Honlapszövegírás, minőségi linkek

A Percek Alatt honlap rövid, lényegretörő cikkek gyűjteménye. Amennyiben szeretne Ön is cikket megjelentetni ezen a honlapon, értékes rámutató linket szeretne saját honlapjára, vagy egyszerűen csak szüksége van olyan szövegíróra, aki hasonló szövegekkel felpörgeti az Ön honlapjának a tartalmát, keressen minket! info@sikermarketing.hu

Legutóbbi cikkek

  • A legegyszerűbb muffin: meggyes kókuszos
  • Tejberizs főzés egyszerűen – gyümölcsrizs házilag
  • Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés?
  • Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon
  • Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Jogi nyilatkozat

Készítette: sikermarketing.hu a Dispatch Wordpress sablon felhasználásával. | © percekalatt.hu 2011 - 2021