recept

Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés?

Sehol sem olyan változatosak a tésztaformák, mint Olaszországban, a legtöbb tészta olasz neve pedig formájára utal. Még a főzési módra is külön szó van: „al dente” (szó szerint a fog alá), ami azt jelenti, hogy a tésztának épp olyan keménységűnek kell lennie, hogy harapni lehessen, vagyis nem szabad túlfőzni. Ami a tészta történetét illeti, a […]

Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés? Read More »

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból!

A rizst kimérjük egy bögrében. 2 személynek köretként kb. fél bögre rizzsel számolhatunk. A rizst átválogatjuk, aszerint, hogy mennyire van esély a kis kavicsokra. 3-szor gyorsan átmossuk, nem áztatjuk! Jól leöntjük róla a vizet. Ha tökéletesen ki tud száradni (mert mondjuk rátesszük a radiátorra, vagy kitesszük a napra), akkor a legtökéletesebb! Hiába mondogatják sokan, hogy

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból! Read More »

Hogyan ízesítsem a fasírtot?

Hogyan ízesítsem a fasírtot?

A fasírt készítésének sokan sokféle trükkjét ismerik. Az ízesítés egyik módja a következő: A darált húshoz és az áztatott zsemléhez adjunk: kevés zsíron megdinsztelt fél fej hagymát 2 gerezd fokhagymát összetörve borsot pirospaprikát és végül a „titkos összetevő”: egy mokkáskanálnyi összetört koriander magot További receptjeink: Recept Izék

Hogyan ízesítsem a fasírtot? Read More »

Hogyan süssek piskótát?

Hogyan süssek a legegyszerűbben piskótát?

A piskóta sütése talán az egyik legegyszerűbb cukrászati művelet, amit egy kis ügyességgel akár egy 10 éves gyerek is meg tud tanulni, és azoknak, akik nem akarnak előregyártott, tartósított, térfogatnövelőkkel kezelt piskótalapért pénzt adni, ideális megoldás. vegyünk 4 vagy 6 tojást, attól függően, mekkora tepsink van válasszuk szét a tojásokat a sárgáját annyi evőkanál porcukorral

Hogyan süssek a legegyszerűbben piskótát? Read More »

bébiétel házilag

Hogyan készítsek bébiételt házilag?

Bébiételt könnyedén készíthetünk házilag is, fillérekért ahhoz képest, amennyibe az üveges bébiételek kerülnek. Néhány jótanács: mindig a baba korának és a hozzátáplálás ütemének megfelelő alapanyagokat használjunk ne fűszerezzük túl az ételeket, de egy icipici só kellemesebb ízűvé varázsolja a legtöbb pépet figyeljünk a baba jelzéseire, mit eszik szívesen, és mit nem olvassuk el figyelmesen az

Hogyan készítsek bébiételt házilag? Read More »