Skip to content
info@percekalatt.hu | +36 20 971 22 32
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Kategória szűrő
Család
Egészség
Hasznos
Házunk
Kertünk
Konyha
Kultúra
Vállalkozás

Továbbiak...

Percekalatt.hu
Primary Navigation Menu
Menu
  • Főoldal
  • Család
  • Egészség
  • Házunk
  • Kertünk
  • Kultúra
  • Konyha
  • Vállalkozás
  • Hasznos

recept

Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés?

2019-12-12
Dátum: 2019-12-12
Kategória: Konyha

Sehol sem olyan változatosak a tésztaformák, mint Olaszországban, a legtöbb tészta olasz neve pedig formájára utal. Még a főzési módra is külön szó van: “al dente” (szó szerint a fog alá), ami azt jelenti, hogy a tésztának épp olyan keménységűnek kell lennie, hogy harapni lehessen, vagyis nem szabad túlfőzni. Ami a tészta történetét illeti, a “találmányt” 1295-ben Marco Polo szállította haza Kínából, illetve az araboktól is bekerült egy lasagne szerű tésztaféle Szicíliába. Ez a két esemény vezetett oda, hogy a tésztaételek fogyasztása elterjedt Olaszországban. Az olaszok a tésztákat legtöbbször valammiféle paradicsomos, olivaolajos szósszal fogyasztják, amelynek neve: “sugo”. Nagyon kedvelik a pesto-t, amely fenyőmaggal, zöldfűszerekkel, olívaolajjalTovább →

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Pergős rizs – házilag, nem zacskóból!

2019-11-11
Dátum: 2019-11-11
Kategória: Konyha

A rizst kimérjük egy bögrében. 2 személynek köretként kb. fél bögre rizzsel számolhatunk. A rizst átválogatjuk, aszerint, hogy mennyire van esély a kis kavicsokra. 3-szor gyorsan átmossuk, nem áztatjuk! Jól leöntjük róla a vizet. Ha tökéletesen ki tud száradni (mert mondjuk rátesszük a radiátorra, vagy kitesszük a napra), akkor a legtökéletesebb! Hiába mondogatják sokan, hogy ettől lesz ragacsos, mert NEM. Fél bögre rizshez kb. 1 evőkanálnyi olajjal számoljunk: ennyit tegyünk egy jénai tál aljába. Az olajat kezdjük el melegíteni, tegyünk 2-3 szem rizst az olajba, hogy lássuk, mikor lesz elég meleg. Ha már sistereg, akkor ráöntjük a többi rizst, és keverés mellett elkezdjük pirítani. ATovább →

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Hogyan ízesítsem a fasírtot?

Hogyan ízesítsem a fasírtot?

2016-02-18
Dátum: 2016-02-18
Kategória: Konyha

A fasírt készítésének sokan sokféle trükkjét ismerik. Az ízesítés egyik módja a következő: A darált húshoz és az áztatott zsemléhez adjunk: kevés zsíron megdinsztelt fél fej hagymát 2 gerezd fokhagymát összetörve borsot pirospaprikát és végül a “titkos összetevő”: egy mokkáskanálnyi összetört koriander magot További receptjeink: Recept IzékTovább →

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Hogyan süssek piskótát?

Hogyan süssek a legegyszerűbben piskótát?

2016-02-18
Dátum: 2016-02-18
Kategória: Konyha

A piskóta sütése talán az egyik legegyszerűbb cukrászati művelet, amit egy kis ügyességgel akár egy 10 éves gyerek is meg tud tanulni, és azoknak, akik nem akarnak előregyártott, tartósított, térfogatnövelőkkel kezelt piskótalapért pénzt adni, ideális megoldás. vegyünk 4 vagy 6 tojást, attól függően, mekkora tepsink van válasszuk szét a tojásokat a sárgáját annyi evőkanál porcukorral keverjük össze, ahány tojást használunk, egészen addig, amíg világos vajsárga nem lesz a fehérjéket verjük kemény habbá gyújtsuk be a sütőt, közepes hőfokon kell majd sütni keverjük össze óvatosan, nagy, lapátoló mozdulatokkal a sárgáját és a fehérjét adjunk hozzá annyi evőkanál lisztet, ahány tojást használunk öntsük bele kivajazott, kilisztezett sütőformábaTovább →

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
bébiétel házilag

Hogyan készítsek bébiételt házilag?

2016-02-18
Dátum: 2016-02-18
Kategória: Konyha

Bébiételt könnyedén készíthetünk házilag is, fillérekért ahhoz képest, amennyibe az üveges bébiételek kerülnek. Néhány jótanács: mindig a baba korának és a hozzátáplálás ütemének megfelelő alapanyagokat használjunk ne fűszerezzük túl az ételeket, de egy icipici só kellemesebb ízűvé varázsolja a legtöbb pépet figyeljünk a baba jelzéseire, mit eszik szívesen, és mit nem olvassuk el figyelmesen az üveges bébiételek összetevőit, így bármilyen variáció nyitott! a csirkemell vagy pulykamell szeletet elkészíthetjük egyben, majd főzés vagy kevés olajon való sütés után apró darabokra vágva a hús lefagyasztható Alma és csirkemell: kockázzunk fel almát, tegyük vízbe, egy szem szegfűszeggel. Rövid főzés után tegyük hozzá a fagyasztott csirkemell kockát, hogy felengedjen,Tovább →

Megosztás:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Címkefelhő

anyatej arany baba befektetés bútorkészítés házilag bútor méretre csináld magad bútor duguláselhárítás egyedi bútor egyszerűen főzni egészség fejés fog fogászat főzés Google gyerek gyereknevelés gyümölcs hirdetés honlap honlapkészítés házilag háztartás hús kert kertészkedés konyhabútor korpusz lapszabászat marketing mellszívó méregtelenítés panelkonyha recept reklám rezsi seo szobatisztaság sütés takarítás vállalkozás webáruház ötlet üzlet

Honlapszövegírás, minőségi linkek

A Percek Alatt honlap rövid, lényegretörő cikkek gyűjteménye. Amennyiben szeretne Ön is cikket megjelentetni ezen a honlapon, értékes rámutató linket szeretne saját honlapjára, vagy egyszerűen csak szüksége van olyan szövegíróra, aki hasonló szövegekkel felpörgeti az Ön honlapjának a tartalmát, keressen minket! info@sikermarketing.hu

Legutóbbi cikkek

  • A legegyszerűbb muffin: meggyes kókuszos
  • Tejberizs főzés egyszerűen – gyümölcsrizs házilag
  • Olasz tészta fajták – és milyen az al dente tésztafőzés?
  • Szilveszteri malacsült savanyúkáposzta ágyon
  • Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Jogi nyilatkozat

Készítette: sikermarketing.hu a Dispatch Wordpress sablon felhasználásával. | © percekalatt.hu 2011 - 2021