Bébiételt könnyedén készíthetünk házilag is, fillérekért ahhoz képest, amennyibe az üveges bébiételek kerülnek.
Néhány jótanács:
- mindig a baba korának és a hozzátáplálás ütemének megfelelő alapanyagokat használjunk
- ne fűszerezzük túl az ételeket, de egy icipici só kellemesebb ízűvé varázsolja a legtöbb pépet
- figyeljünk a baba jelzéseire, mit eszik szívesen, és mit nem
- olvassuk el figyelmesen az üveges bébiételek összetevőit, így bármilyen variáció nyitott!
- a csirkemell vagy pulykamell szeletet elkészíthetjük egyben, majd főzés vagy kevés olajon való sütés után apró darabokra vágva a hús lefagyasztható
Alma és csirkemell: kockázzunk fel almát, tegyük vízbe, egy szem szegfűszeggel. Rövid főzés után tegyük hozzá a fagyasztott csirkemell kockát, hogy felengedjen, majd turmixoljuk. Amelyik baba nem akarja megenni a nyers almapépet, az előfordul, hogy szívesebben megeszi a párolt almát!
Sütőtök: kockázzuk fel a sütőtököt, és vízben főzzük meg. Sokkal hamarabb elkészül, mintha sütnénk, és az íze is ugyanolyan. Ha kész, turmixoljuk le, és fagyasszuk le. Egy nagyobb méretű kanadai tökből kb. 7-8 adagnyi lesz.
Zöldborsó: a zöldborsót főzzük puhára, majd teaszűrő szitán nyomkodjuk át, hogy a héja ne kerüljön bele a baba ételébe.
Lehetséges kombinációk:
- sárgarépa – alma
- sárgarépa – alma – krumpli
- sütőtök – krumpli
- zöldborsó – sárgarépa
Receptek felnőtteknek: Recept Izék