Hogyan készítsek bébiételt házilag?

Bébiételt könnyedén készíthetünk házilag is, fillérekért ahhoz képest, amennyibe az üveges bébiételek kerülnek.

Néhány jótanács:

  • mindig a baba korának és a hozzátáplálás ütemének megfelelő alapanyagokat használjunk
  • ne fűszerezzük túl az ételeket, de egy icipici só kellemesebb ízűvé varázsolja a legtöbb pépet
  • figyeljünk a baba jelzéseire, mit eszik szívesen, és mit nem
  • olvassuk el figyelmesen az üveges bébiételek összetevőit, így bármilyen variáció nyitott!
  • a csirkemell vagy pulykamell szeletet elkészíthetjük egyben, majd főzés vagy kevés olajon való sütés után apró darabokra vágva a hús lefagyasztható

Alma és csirkemell: kockázzunk fel almát, tegyük vízbe, egy szem szegfűszeggel. Rövid főzés után tegyük hozzá a fagyasztott csirkemell kockát, hogy felengedjen, majd turmixoljuk. Amelyik baba nem akarja megenni a nyers almapépet, az előfordul, hogy szívesebben megeszi a párolt almát!

Sütőtök: kockázzuk fel a sütőtököt, és vízben főzzük meg. Sokkal hamarabb elkészül, mintha sütnénk, és az íze is ugyanolyan. Ha kész, turmixoljuk le, és fagyasszuk le. Egy nagyobb méretű kanadai tökből kb. 7-8 adagnyi lesz.

Zöldborsó: a zöldborsót főzzük puhára, majd teaszűrő szitán nyomkodjuk át, hogy a héja ne kerüljön bele a baba ételébe.

Lehetséges kombinációk:

  • sárgarépa – alma
  • sárgarépa – alma – krumpli
  • sütőtök – krumpli
  • zöldborsó – sárgarépa

Receptek felnőtteknek: Recept Izék