Pergős rizs – házilag, nem zacskóból!
A rizst kimérjük egy bögrében. 2 személynek köretként kb. fél bögre rizzsel számolhatunk. A rizst átválogatjuk, aszerint, hogy mennyire van esély a kis kavicsokra. 3-szor gyorsan átmossuk, nem áztatjuk! Jól leöntjük róla a vizet. Ha tökéletesen ki tud száradni (mert mondjuk rátesszük a radiátorra, vagy kitesszük a napra), akkor a legtökéletesebb! Hiába mondogatják sokan, hogy ettől lesz ragacsos, mert NEM. Fél bögre rizshez kb. 1 evőkanálnyi olajjal számoljunk: ennyit tegyünk egy jénai tál aljába. Az olajat kezdjük el melegíteni, tegyünk 2-3 szem rizst az olajba, hogy lássuk, mikor lesz elég meleg. Ha már sistereg, akkor ráöntjük a többi rizst, és keverés mellett elkezdjük pirítani. ATovább →