Konyhabútor ajtó csere házilag

Egy új konyhabútor nem olcsó mulatság, ha jól szemügyre vesszük a régit és úgy találjuk, hogy annak teste –korpusza- ép, úgy látványos eredmény érhetünk el konyhabútorunk frontjainak cseréjével.

Akkor lássuk a teendőket:

  1. Találjunk egy ügyeskezű férjet, barátot, ismerőst, de dönthetünk egy asztalos vagy egyedi bútorgyártó mellet is. Ha az utóbbi valamelyikét választjuk , akkor a szín és anyagválasztáson kívül , nincs egyéb dolgunk.
  2. Mérjük fel, hogy a meglévő konyhabútor korpusza, teste milyen állapotú. Ezek legtöbbször forgácslapból készülnek. Érdemes megnézni, hogy az illesztéseknél nincs-e kiszakadva az anyag, esetleg csavar, az élzárások épek-e, azaz kilátszik-e valahol a forgács.
  3. Most következik az ajtók méreteinek levétele. Érdemes a régi ajtók méreteivel számolni, hiszen ha a régi konyhabútor tökéletesen illeszkedett, akkor az új konyhabútor frontjai is így fognak.
  4. Új konyhabútorunk költségvetése szerint az új konyhabútor frontokat az alábbiak szerint érdemes mérlegelni.
    • legolcsóbb megoldás, ha lapszabászatban méretre vágatjuk és élzáratjuk a frontokat, persze a bútorlapok árai között is lehetnek nagy különbségek.
    • drágább megoldás, ha kész fóliás vagy tömörfa frontot gyártatunk méretre.
  5. A leszabatott vagy megrendelt frontok pánthelyeit marassuk ki,ott ahol rendeljük, így nekünk már „csak” a beszerelés marad.
  6. Velősebb kérdés a konyhabútor frontcsérjénél a fiókok előlapjának cseréje, de valójában ez sem ördöngösség.

Jó tanács!

Amíg nem szereltük be az új konyhabútor frontokat, ne dobjuk el a régieket, hiszen azokon láthatóak a szerelés helyei.