gyümölcs

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát?

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát?

A gránátalma (Punica Granatum) az egyik leggazdagabb Flavonoid-forrás. Az ízletes magokhoz nem könnyű hozzáférni, mert névrokonával ellentétben ezt a gyümölcsöt nem meghámozni kell, hanem kettévágni. Ezután van aki citromfacsaróval esik neki, hogy hozzájusson a gyümölcs levéhez, de ettől jobb módszer, ha a kettévágott gránátalmát egy evőkanállal elkezdjük ütögetni egy nagyobb tál felett. Így szinte az […]

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát? Read More »

Hogy érleljük be a kiwit a lakásban?

Hogy érleljük be a kiwit a lakásban?

A kiwi a táplálkozási szakemberek szerint egy C-vitamin bomba. Íze akkor a legfinomabb, amikor a gyümölcs kissé megpuhult, ám az üzletekben, zöldségeseknél inkább félérett állapotban lehet kapni nyilván azért, hogy a szüret és a fogyasztás közötti időt valahogy átvészelje. Az ilyen kőkemény kiwi nagyon savanyú, íze nem is érvényesül igazán. Ilyen állapotban csak azok szeretik,

Hogy érleljük be a kiwit a lakásban? Read More »