egészség

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát?

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát?

A gránátalma (Punica Granatum) az egyik leggazdagabb Flavonoid-forrás. Az ízletes magokhoz nem könnyű hozzáférni, mert névrokonával ellentétben ezt a gyümölcsöt nem meghámozni kell, hanem kettévágni. Ezután van aki citromfacsaróval esik neki, hogy hozzájusson a gyümölcs levéhez, de ettől jobb módszer, ha a kettévágott gránátalmát egy evőkanállal elkezdjük ütögetni egy nagyobb tál felett. Így szinte az […]

Hogyan lehet könnyen megpucolni a gránátalmát? Read More »

Egészséges-e az olívaolaj?

Mihez használható az olívaolaj? Egészséges-e az olívaolaj?

Évek óta a legkülönbözőbb fórumokon hangsúlyozzák az olívaolaj jótékony hatásait, leginkább azért, mert gazdag az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Különösen a szív- és érrendszerre gyakorolt kedvező hatást emelik ki, legértékesebbnek pedig a hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat tartják. Ha azonban böngészünk egy keveset az interneten, a következő információkra bukkanhatunk: főzésre kevéssé alkalmas: az olívaolaj

Mihez használható az olívaolaj? Egészséges-e az olívaolaj? Read More »