Minecraft Gyémánt – hogyan találok gyémántot a Minecraft-ban

A gyémánt az egyik legfontosabb erőforrás a Minecraft játékban, és a legjobb eszközök, páncélok és fegyverek készítésére használják.

Az első dolog, amit tudnod kell, mielőtt lemész a Minecraft térkép mélyére, az az, hogy hogyan kell bányászni a Gyémántot. Mielőtt elmész, be kell szerezned egy vascsákányt, mert alacsonyabb szintű csákányokkal nem fogod tudni kibányászni a Minecraft gyémántot.

Minecraft Gyémánt bányászat

1. lépés: Keresd meg a vasat!

A vas eléggé rendszeresen megtalálható a bányák szinte minden területén. Szükséged lesz fa vagy kő csákányra a megszerzéséhez. A vas megtalálásának legegyszerűbb módja egy barlangrendszer vagy szakadék / szakadék körüli terület átvizsgálása. Ezek a természetben előforduló területek, amelyek megnyitásához nincs szükség sok bányászatra. Ezek használata nagy felületet biztosít a felméréshez, és könnyű forrásokhoz kell vezetnie, például a szénhez és a vashoz.

2. lépés: Olvaszd fel a vasat!

Miután megtaláltad a vasércet, érdemes néhány vasrudat készíteni belőle. Hozz létre egy kemencét, tedd bele az ércet, néhány szén, faszén vagy fa mellett, és már készítheted is a vasrudakat.

3. lépés: Készítsd el a vascsákányt! (Iron Pickaxe)

Miután megszerezted a három vasdarabot, szerezz magadnak néhány botot, és a munkaasztalon (Craft Table) létrehozhatod a vascsákányt.
Nem javasoljuk, hogy a vascsákányt gyémánton vagy vöröskőn kívül máshol is használd, hacsak nincs felesleges vasérced. Ha a csákányodat általános kőnél használod, elronthatod azt, mielőtt megtalálod, amit keresel.

Gyémánt keresése

Vizsgáld át a barlangokat!

A gyémánt megtalálásához érdemes barlangrendszereket keresni. Ha ezeket megtalálod, felfedezheted a térkép nagy részeit ezen a területen, és elkerülhetetlenül bejuthatsz a Gyémántba. A barlangterületek megtalálásához a legjobb, ha a lávára és a szörnyekre figyelsz. Ez általában azt jelenti, hogy rések vannak a körülötte lévő területeken, ám óvatosnak kell lenned!

A láva megtalálása bányászat közben általában nem jó, mert nagyon veszélyes. Ha a Gyémántot láva közelében találod, használj egy vödör vizet a biztonságos terület létrehozására, vagy rakj le extra macskakövet!

Ha szörnyeket hallasz, akkor az azt jelenti, hogy a közeli területen elég nagy rés (szakadék) van, hogy ívni tudjanak. Bányássz a terület felé, és talán találsz is egy barlangrendszert. Készülj fel azonban, hogy meg kell küzdened a szörnyekkel, mielőtt fel tudod felfedezni a Gyémántot. Ne felejts el néhány fáklyát körben elhelyezni, hogy több szörny ne szaporodjon.

Bányászat

Valószínűleg a leggyakoribb és legjobb módszer a gyémánt megtalálási esélyeinek maximalizálására a bánya elágaztatása. Menj le az alsó rétegekre, akkor a 6. rétegen kell elindulnod, hogy megbizonyosodj arról, hogy nincs-e alapkőzeted alattad. Bányássz egyenesen előre egy sorban kb. 20-30 blokkig (eldöntheted, meddig akarsz menni). Miután elérted, amennyire be akarsz menni, jobbra vagy balra hármat bányássz, majd vissza abba az irányba, amelyik sorban kezdtél.

Ez a módszer hatékonyan átvizsgálja a Gyémánt teljes területét. Addig ismételheted ezt újra és újra, ameddig csak akarod, mindaddig, amíg a Gyémántot tartalmazó rétegek közé nem érsz.

 

Forrás:

Minecraft: Where to Find Diamonds Guide – Best Ways to Locate Diamond Ore