Hogyan spóroljak? 7 tipp

Mindannyian pénzt akarunk megtakarítani. És akár azzal, hogy megtagadja magától hetente egyszer a szokott latte-t, vagy elhalaszt egy külföldi családi nyaralást, mindenkinek megvan a maga módja a megtakarításra.
Használja ezeket a pénzmegtakarítási tippeket, hogy ötleteket generáljon a mindennapi életben való pénzmegtakarítás legjobb módjaira.

1. Számolja fel az adósságait!

Ha pénzt akar megtakarítani a költségvetés áttervezésével, de még mindig nagy adósságteher van a családi kasszán, kezdje az adósságok rendezésével. Adja össze, hogy havonta mennyit költ az adóssága kezelésére, és már látszani fog, milyen hiteltől kell megszabadulnia. Elsősorban a személyi kölcsönökre kell koncentrálnia, amiket esetleg épp egy nyaralás finanszírozására vett fel. Miután megszabadult az adósság kamataitól, ezt a pénzt könnyen megtakaríthatja.

2. Állítson be megtakarítási célokat!

A pénzmegtakarítás egyik legjobb módja az, ha vizualizálja, hogy mire spórol. Ha motivációra van szüksége, állítson fel spórolási célokat és egy idővonalat, hogy megkönnyítse a spórolást. Három év múlva szeretné lecserélni konyhabútorát? Most már van egy célja, és tudja, mit kell megtakarítania minden hónapban, hogy elérje célját. A vágyott célt mindig tartsa szem előtt!

3. Használjon megtakarítási számlát, lekötést vagy bármilyen pénzügyi elkülönítést!

Állítson be automatikus átvezetést folyószámlájáról megtakarítási számlájára minden fizetésnapon. Legyen szó 5.000 forintról kéthetente vagy havi 10.000 forintról, ne zárja ki magát egy egészséges, hosszú távú megtakarítási tervből.

4. Hagyja abba a dohányzást!

Nem, biztosan nem könnyű leszokni, de ha minden nap elszív egy-másfél csomagot, az évente már igen jelentős összeget tesz ki, és megtakarítást érhet el, ha abbahagyja, de legalábbis erősen csökkenti a mennyiséget.

5. Nyaralás a közelben – Nyaralj itthon!

Bár a kifejezés divatos lehet, a mögötte rejlő gondolat logikus: ahelyett, hogy több tízezres repülőjegyet vásárol, esetleg épp személyi kölcsönből, nézzen körül közelebb, legyen kreatív, és találja meg a módját, hogy a közeli és mindennapi szépségeket és érdekességeket fedezi fel lakóhelyéhez közel.

6. Csomagoljon otthon ebédet

Nyilvánvaló pénzmegtakarítási tipp a mindennapi megtakarítások keresése. Ha a munkahelyi ebéd megvásárlása 2000 Ft-ba kerül, de az otthonról hozott ebéd már 1000 Ft-ból kihozható, akkor célszerű berendezkedni arra, hogy otthonról visz magával ennivalót.

7. Számolja át kiadásait éves szintre!

Minden, a kávéautomatába bedobott pénz nagy összeggé válik, ha felszorozzuk. Ha spórolni akar, az apró szokások megváltoztatásán is kezdheti.

Sportfogadás

 

Felhasznált forrás:

https://www.regions.com/Insights/Personal/Personal-Finances/budgeting-and-saving/10-Best-Ways-to-Save-Money